سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
وعده حجاریان با مردم و نیروهای امنیتی برای فتنه در ۱۴۰۰
«سعید حجاریان»، فعال اصلاحطلب و از تئوریسینهای جریان سیاسی خاص به تازگی در گفتوگو با یک سایت اینترنتی ضمن بحرانی نامیدن وضعیت کارگران، معلمان و بازنشستگان اظهار کرده است:
هر یک از این اقشار مستعد اعتراض و حضور در خیابان هستند. زیرا امروزه الگوی غارت تغییر پیدا کرده و دیگر منحصر به یک مؤسسه مالی متخلف و گران فروشی لوازم کامیونها نیست و عمومیت یافته است. شاید از اینها هم فراتر برویم و بحران دارو کشور را فرا بگیرد. به نحوی که سلامتی و حیات افراد بهشدت تحت خطر قرار بگیرد و ذیل چنین شرایطی، مهاجرت داخلی شدت بگیرد؛ یعنی توانمندها به پایتخت بیایند و پایتختنشینها به خارج کشور بروند.
او میافزاید: در شرایط «عام البلوی» امکان دارد مردم و نیروهای نظامی مقابل یکدیگر قرار بگیرند زیرا، سیاست خیابانی میشود. این نشانهها به ما میگویند، دورنمای روشنی نخواهیم داشت و بهویژه زمانیکه فصل رقابتهای انتخاباتی فرا برسد و شکافها بیش از پیش نمایان میشود.[۱]
*حجاریان و دوستان اصلاحطلب او طی ۶ سال گذشته بارها و بارها بر نبود دورنمای روشن، بحرانی بودن شرایط کشور و شکلگیری شکاف در جامعه ایرانی اصرار و تأکید کردهاند و حتی بصورت تلویحی از سقوط نظام بواسطه این مقولات نیز سخن گفتهاند.
در واقع، صحبتهای بالا هیچ نکته تازهای ندارد الا اینکه فرماندهای که چند سال قبل فرمان لزوم حضور خیابانی مردم را صادر کرده بود [۲] حالا زمان حمله را نیز صادر کرده و از انتخابات سال ۱۴۰۰ بعنوان موعد رویارویی مردم و نیروهای نظامی سخن گفته است!
ما قضاوت درباره این وعدهگزینی حجاریان را به عهده مخاطبان محترم وامیگذاریم...
درباره اظهارات حجاریان بیشتر بخوانید:
بحراننمایی و اصرار ۶ ساله اصلاحطلبان در این زمینه مقولهایست که خواص کشور و رسانهها بایستی بیش از این درباره آن به اقتراح بپردازند.
یقینا سعید حجاریان و رسانههای تحت امر او باید توضیح بدهند چرا در این ۶ سال به یکباره از «و ما ادریک مالتحریم» سخن گفتند و به بزرگنمایی اثر تحریمها پرداختند؟ و این در حالی بود و هست که اثر تحریمها بر اقتصاد ایران هرگز بیش از ۳۰ درصد نیست.
و از طرفی این تحریمها ۴۰ سال آزگار با مردم و انقلاب ایران همزاد بودهاند و در اعلیدرجه نیز اِعمال میشدهاند. پس چگونه است که به یکباره و ظرف ۶ سال اخیر مهم شدند؟
و یا منباب مثال بایستی اشاره کرد که حجاریان در حالی از چیزی به نام بحران دارو حرف میزند که چندی قبل نیز فردی در خبرگزاری ایلنا مدعی شد که بیمارستانهای کشور بزودی تعطیل میشوند و ایران حتی برای تأمین آنتیبیوتیک هم مشکل دارد! [۳]
ولی باید دانست ایران اسلامی حتی در دوران جنگ تحمیلی نیز دچار قحطی نشد و بعید است که امروز که تبدیل به یک هژمون سیاسی و اقتصادی جهانی تبدیل شده و در جایگاه هجدهمین اقتصاد جهان قرار دارد؛ به این بلیّه گرفتار بیاید.
«عامالبلوی» یا همان مستعد اغتشاش بودن جامعه ایرانی نیز واقعیت نیست بلکه اوهامی است که حجاریان قصد دارد به القای آن بپردازد.
دلیل ساده توهم بودن این ادعا نیز آنست که اساساً شرایط بحران اقتصادی و یا امنیتی در ایران وجود ندارد، کارگران و معلمان مثل تمام کشورهای دیگر دنیا با مشکلاتی مواجه هستند اما نظام اسلامی همواره در حال مرتفعسازی این مشکلات است و مثبتات اقتصادی کشور (نظیر شیوع پدیده بیکاری شیک!) نیز بیشتر از اشکالات اقتصادی هستند.
در پایان بایستی یادآوری کرد که ثمره ۶ سال سیاهنمایی و تشویق تیم حجاریان به ایجاد «سیاست خیابانی» در کشور، به اغتشاشات دیماه ۹۶ ختم شد.
اغتشاشاتی که مقایسه آن با اعتراضات این روزهای کشور فرانسه[۴] نشان میدهد پروژههای ستاد جریان سیاسی خاص مورد بیاعتنایی اکثریت مردم کشور قرار گرفته است و حالا این ستاد به رویارویی نظامی "کفشدارها"، پرچمسوزها و در یک کلام «۴ درصدیها» با نظام اسلامی دل خوش کرده است. [۵]
** *
دردسر عکس دختر صفدر حسینی در یک میتینگ انتخاباتی
«فاطمه حسینی»، نماینده اصلاحطلب مردم تهران و دختر صفدر حسینی که نام وی در پرونده حقوقهای نجومی بر سر زبانها افتاد، به تازگی در مصاحبه با ایلنا با اشاره به اینکه تورم در حال رشد است، گفت: در حال حاضر قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است (که) باید برای ترمیم این بخش تلاش کنیم.
او میافزاید: باید به فکر اقشار آسیبپذیر باشیم بخصوص اینکه در سال آینده تورم مهمان خانههای مردم خواهد بود و باید تلاش کنیم کسب و کار مردم با خطر کمتری رو به رو شود.[۶]
*با فرض خوشبینانه، حسینی بر خلاف همتایان اصلاحطلب خود قصد سیاهنمایی از اوضاع کشور را ندارد و فقط قصد داشته راجع به یک فرایند اقتصادی که ممکن است در سال آینده دامنگیر کشور شود، هشدار بدهد!
اما چیزی که بسیار اعجابآور مینماید این است که هیچ ردّی از «عذرخواهی» از مردم و نظام بابت پدید آوردن وضع موجود و حتی تورم احتمالی سال آینده در کلام حسینی دیده نمیشود. خاصّه اینکه حسینی و علیالخصوص پدر او با حمایت انتخاباتی از حسن روحانی و ایفای نقش در بخشی از سیاستهای اقتصادی کشور، نقش مهمی در پدید آمدن این مشکلات داشتهاند.
"فاطمه حسینی" نفر اول از سمت راست در میتینگ انتخاباتی روحانی در ورزشگاه شیرودی - انتخابات ۹۶ (عکس از تسنیم)
اساساً در نظامات سیاسی جهان یک رسم معهود وجود دارد و آن اینکه سیاسیون حامی یک رئیسجمهور یا نخستوزیر در هنگام مشخص شدن ضعفها و اشکالات اجرایی خود از مردم عذرخواهی و حتی خودکشی میکنند!
رسمی معهود که البته گویا در ایران وجود ندارد...
گفتنیست، پیش از حسینی، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران و فرزند مرحوم هاشمی نیز در اظهاراتی از «سونامی فقر»، «وقوع بهمن آسیبهای اجتماعی» و «بروز موج تورمی در نیمه دوم سال که منجر به کاهش قدرت خرید مردم میشود» سخن گفت.[۷]
جالب آنکه در صحبتهای محسن هاشمی هم ردّی از عذرخواهی و نقش خود و پدر مرحومش در پدید آمدن این سونامیها و بهمنها و تورمهای برساخته، نبود...
***
آقای روحانی، «کارت سوخت» احمدینژاد را تکرار کنید نه حرفهایش را!
ایسنا گزارش داد: رئیسجمهور روحانی عصر سه شنبه گذشته در مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی سمنان طی اظهاراتی، این ۳ جمله را پیرامون قانون اساسی بیان کرده است:
_قانون اساسی دستاورد بزرگ انقلاب است، اگر به همه آن عمل شود مشکلات هم حل میشود.
_رئیس جمهور باید بتواند در برابر تخلف از قانون اساسی تذکر دهد.
_در مسایل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی و اجتماعی؛ قانون اساسی مسیر همهپرسی از مردم را پیش رو گذاشته است. [۸]
*وبلاگ مشرق در شماره قبلی خود، اظهارات یک عضو سیاسی دفتر رئیسجمهور را نیز مورد آنالیز قرار داد که صحبتهای مناقشهآمیزی را درباره قانون اساسی کشورمان مطرح کرده و مدعی شده بود این قانون دچار چالش شده است. [۹]
ما در همان مطلب نیز عرض کردیم گویا ستاد دولت اعتدال نیز به بیماری احمدی نژاد مبتلی شده است. بیماری مهلکی که قصد دارد با ذبح قانون اساسی، بر کمکاریها و اشتباهات خود سرپوش بگذارد!
در اشاره به صحبتهای رئیسجمهور لازم به توضیح است که مگر امروز به همه قانون اساسی عمل نمیشود!؟
ضمن اینکه آیا رئیس جمهور محترم متوجه این نکته نیست که مثلا اگر در قانون اساسی به «رفراندوم» اشاره شده این مسئله نه برای بهانه دادن به دست بهانهجویان که صرفاً برای شرایط بنبست است و آنهم با رعایت پیشنیازهای قانونی!؟ (جالب آنکه آقای روحانی خود نیز در صحبتی اذعان کردهاند "اگر روزی نیاز به اجرای این اصل شد"!)
از طرفی مگر رئیس محترم صغیر هستند که نمیتوانند از بابت تخلف از قانون اساسی تذکر بدهند؟ مگر ایشان در جریان سؤال مجلس صراحتاً و با قدرت تمام در رسانه ملی اذعان نکردند که «مجلس میخواهد طبق قانون عمل کند، اهلا و سهلا ما هم قبول میکنیم اما اگر اینطور باشد ما هم طبق قانون عمل میکنیم و من نیز تذکر قانون اساسی میدهم»؟ [۱۰]
این دلایل و گفتههای مستند رئیسجمهور محترم نشان میدهد که در بحث قانون اساسی هیچ مشکلی وجود ندارد الّا اینکه گویا بیماری سرایت یافته احمدینژاد به ستاد اعتدال، میرود تا به مراحل حادّتری برسد. و البته فرجامی هم غیر از فرجام احمدینژاد در مقابل روحانی نخواهد گشود.
***
۱_ http://mashghenow.com/?p=۷۸۴
۲_ https://www.farsnews.com/news/۱۳۹۳۱۱۲۷۰۰۱۶۰۴
۶_ https://tnews.ir/news/۴۷۹۷۱۲۳۱۴۵۶۴۹.html